APK

Apk keuring ROtterdam zuid

APK KEURING

Voor de APK keuring van voertuigen (APK-2) kunt u in onze vestiging met en zonder afspraak terecht voor een APK keuring.

Bij aankomst kunt u zich aanmelden bij de receptie. Aan de hand van het kentekenbewijs controleert de receptionist de autogegevens en wordt de prijs bepaald. De auto wordt voor de keuring in de rij gezet. Gemiddeld is de auto binnen 30 minuten na aanmelding klaar.

De meeste klanten wachten op de keuring in onze wachtruimte dat voorzien is van, gratis internet, koffie en magazines.

Veel automobilisten kiezen ervoor de jaarlijkse APK-keuring te combineren met een onderhoudsbeurt. U kunt daarbij kiezen voor een kleine beurt of een grote beurt.

  • Volledige RDW-erkende APK-keuring
  • Olie verversen 
  • Vervangen van oliefilter
  • Controle op 22/95 belangrijke punten
  • Bijvullen van diverse vloeistoffe

Alleerst niet in paniek schieten, want u bent sinds 2008 niet meer verplicht het APK-keuringsrapport bij u te hebben. Mocht u toch het keuringsrapport willen hebben, kunt u een duplicaat keuringsrapport aanvragen bij de RDW (€ 16,50) of bij het keuringsstation waar de auto de laatste keer gekeurd is. Het tarief hiervoor wordt bepaald door het keuringsstation. Anka Cars rekent hier niets voor.

Het duplicaat keuringsbewijs hoeft niet ondertekend te worden door de keurmeester en kan als PDF naar u toegemaild worden.

Officieel hoeft u niet meer mee te brengen dan de auto die gekeurd moet worden. Om echter de keuring zo effectief mogelijk uit te kunnen voeren, verzoeken wij u om ook het kentekenbewijs deel I (a) mee te brengen.

In de twee maanden na het verlopen van het keuringsbewijs heeft u op de dag van keuring geen keuringsplicht, waardoor u legaal naar de keuring kunt rijden. Na deze periode bent u, mits het voertuig niet geschorst is, bent u altijd in overtreding, ongeacht of u met het voertuig rijdt of niet. Zorg er dus voor dat uw auto tijdig gekeurd is. Bent u al te laat, laat uw voertuig dan door ons ophalen !

Als uw auto tijdens de APK keuring bij Anka Cars wordt afgekeurd, bent u uiteraard vrij om te kiezen waar u de noodzakelijke reparaties wilt laten uitvoeren. Kiest u ervoor om deze reparaties bij Solide uit te voeren, dan bieden we u een gratis herkeuring aan

Keuren kan altijd, echter heeft het moment van keuring wel invloed op de vervaldatum van het nieuwe keuringsbewijs. Als de auto twee maanden of korter voor de huidige vervaldatum wordt goedgekeurd blijft de nieuwe vervaldatum gelijk aan de oude. Buiten deze periode is de nieuwe vervaldatum altijd exact 12 maanden of 24 maanden (afhankelijk van voertuig) na de dag van goedkeuring.

Als uw voertuig wordt afgekeurd voor de APK, dan heeft u vanaf de vervaldatum nog 2 maanden de tijd om het voertuig te laten repareren. In die 2 maanden mag u niet meer met het voertuig rijden, behalve als u onderweg bent naar de garage voor de APK-keuring. Dat moet u kunnen aantonen.
Als uw voertuig na 2 maanden niet is goedgekeurd, krijgt u automatisch een boete. Dit voorkomt u door het voertuig te schorsen.

Bekeuring

Gaat u als de APK-datum verlopen is met uw voertuig op de openbare weg rijden? Dan kunt u van de politie een bekeuring krijgen voor het niet voldoen aan de APK-plicht. De bestuurder kan ook een bekeuring krijgen voor het technische gebrek waardoor het voertuig afgekeurd is. Als de APK-vervaldatum is verlopen, dan is de kans groter dat u daarvoor staande wordt gehouden. De politie kan namelijk met camera’s deze voertuigen gemakkelijk opsporen.

Maak direct online een afspraak

× Hoe kan ik je helpen?